Businesscase

Wanneer spreekt Saarloos Advies over een 'businesscase'

Businesscase
Businesscase
Als u heeft gezien dat er iets aan de hand is met uw onderneming en daar actie op wilt ondernemen, dan praten wij over een businesscase. U ziet bijvoorbeeld de noodzaak om de kosten tegenover baten te overwegen of om te kijken naar haalbaarheid.
 
Saarloos Advies helpt u uw businesscase te analyseren en uw doelstelling(en) te benoemen.

 

 

Voorbeeld icon 250pxVoorbeelden
Elke ondernemer denkt er wel eens aan. Schakel ik hulp van buiten af in om de boel eens door te lichten, op te warmen of te saneren? Komt u als ondernemer tot deze gedachtengang dan praat Saarloos Advies over een businesscase. Een paar voorbeelden:

 

1. De omzet loopt terug in vergelijking tot het jaar ervoor. Dit kan al direct leiden tot een 'businesscase', want er moeten zaken aangepakt worden (kosten versus baten) om dit terug te dringen of zelfs drastisch te veranderen. Doelbegrippen 'omzet' en 'rendement' zullen door de bedrijfsconsultant worden uitgewerkt.

 

2. De marge loopt terug. Een van de bekendste aanleidingen tot het hebben van een 'businesscase'. Totaal geen beeldt van wat er gebeurd, maar het is heel druk, elk jaar gebeurt er meer en meer, maar op een of andere manier staan er steeds minder zwarte cijfers onder aan de streep. Doelbegrip 'marge' zal door de bedrijfsconsultant worden uitgewerkt.

 

3. Klanten zijn niet zo gelukkig met mij. Een eerste aanleiding tot een 'businesscase'. Hoe komt het dat klanten net zo makkelijk bij mij als bij mijn concurrent zaken doen en eigenlijk de laatste tijd alleen maar dat laatste? Doelbegrippen 'service', 'imago' en 'naamsbekendheid' zullen door de bedrijfsconsultant worden uitgewerkt.

 

4. Het lijkt mij maar niet om mijn positie op de markt te vergroten. Een van de avontuurlijkste businesscases, omdat men stelt dat het op het gebied van de getallen goed gaat, maar er 'next-level' gegaan moet worden. Hoe kan ik nog meer uit mijn onderneming halen? Doelbegrip 'thought leadership' zal door de bedrijfsconsultant worden uitgewerkt.

 

5. Ik heb een goed product in een vragende markt en mijn onderneming is goed ingericht, maar mijn afzet stagneert. Hoe komt dat? waar wringt de schoen? Doelbegrippen 'afzet' en 'vertrouwen' zullen door de bedrijfsconsultant worden uitgewerkt.

  

 

werkwijze icon 500pxWerkwijze
Saarloos Advies werkt innovatief en volgens een goed doordacht stramien. Wij nemen uw businesscase als uitgangspunt en formuleren samen met u de belangrijkste doelstellingen. Om deze doelstellingen te behalen kiest u één of meerdere van onze sales of marketingmodules.

werkdiagram_saarloos_advies

Saarloos Advies IconSaarloos Advies daagt zichzelf elke dag uit om met grote zorg en passie u meer grip en controle op uw ondernemingszaken te geven.

     

Kromhout 125  T   06 - 57 85 89 58
3311RE Dordrecht @  info@saarloosadvies.nl  

 

Logo Saarloosadvies transparant

Blog

Prioriteren en doelstellingen

donderdag 07 april 2016
Prioriteren en doelstellingen

Iedereen loopt er weleens tegen aan. Verkoopdoelstellingen zijn er, prioriteiten zweven ergens in het rond en men is altijd maar druk met van...